2024. március 29. - Auguszta

A MÖSZ tiltakozik

Elfogadhatatlannak tartja az ingatlanadó tervezett bevezetését a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ), mert az a települések számára a központi források további csökkentésének veszélyét hordozza magában - közölte az érdekképviseleti szervezet szerdán a
2007. november 14. szerda 16:15 - Hírextra
Elfogadhatatlannak tartja az ingatlanadó tervezett bevezetését a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ), mert az a települések számára a központi források további csökkentésének veszélyét hordozza magában - közölte az érdekképviseleti szervezet szerdán az MTI-nek küldött közleményében.

A Gémesi György gödöllői polgármester elnöklete alatt működő szervezet a Pest megyei városban tartott konferencián fogadott el állásfoglalást a 2008. évi költségvetésről.

A MÖSZ szerint jövőre sem várható az önkormányzati gazdálkodásban, a forrásszabályozásban alapvető változás, ez pedig a működési feltételek további romlását idézi elő.
Mint írják, a központi büdzsé az önkormányzatok támogatásánál 3,3 százalékos reálérték csökkenéssel számol, és nem veszi figyelembe a várható, jóval az infláció feletti energiaár-emeléseket.

Az érdekképviselet szerint a kistelepülési normatíva megszüntetése az érintett önkormányzatok ellehetetlenüléséhez vezet.

A MÖSZ felszólítja a kormányt, hogy a helyben maradó személyi jövedelemadó 10 százalékos arányát állítsák vissza, és biztosítsák a várható többletköltségek fedezetét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását