2024. május 2. - Zsigmond

Vissza kell fizetni

Levelet kapott a Pécsi Tudományegyetem 260 hallgatója, amelyben arra szólítják fel őket, hogy fizessék vissza azt a 17 ezer forintot, amit egy hiba miatt ösztöndíjként utalt ki nekik az egyetem. Ellenkező esetben nem vizsgázhatnak, vagy nem kapják meg a d
2007. november 13. kedd 07:59 - Hírextra
Ennek a levélnek úgy kellett volna kezdődnie, hogy elnézést kérnek ez érintettektől a tévedésért és elmagyarázzák, mi történt. Ezzel szemben egy kemény hangú, fenyegető levelet kaptak a hallgatók - mondta a Független Hírügynökségnek Szabó Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

A zavart az új számítógépes program okozhatta, amelyben a hallgatók adatait tárolják, így azt is, hogy kinek mennyi volt a tanulmányi átlaga és mennyi ösztöndíjat kap. Azt azonban nem tudja az egyetem, hogy a programmal van-e gond, vagy rosszul számfejtették az ösztöndíjakat.

Az egyetem belső vizsgálatot indított, aminek éppen az a feladata, hogy kiderítse: személyi hiba történt-e, vagy szoftverproblémáról van szó - mondta a Független Hírügynökségnek Győrffy Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem sajtószóvivője.

Az viszont biztos, hogy a 260 hallgatónak gondot jelent a 17 ezer forint visszafizetése, a pénzt ugyanis már elköltötték albérletre, vagy ebből fizették ki tandíjukat. Az egyetem annyiban korrigálta tévedését, hogy a hallgatóknak nem egy összegben, hanem részletekben kell visszafizetniük a plusz pénzt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását