2024. június 2. - Kármen, Anita

Jók az új szabályok

Nincs napirenden, és nem is lenne indokolt a műszaki vizsgáztatás új szabályainak felülvizsgálata. Ezt a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára mondta hétfőn a parlamentben képviselői kérdésre válaszolva.
2007. szeptember 17. hétfő 21:21 - Hírextra

Az MSZP-s Rónavölgyi Endréné arra volt kíváncsi, változtatnak-e esetleg az új szabályozáson, mert szerinte még mindig sokat kell várnia a vizsgáztatásra a járműtulajdonosoknak, és nem működik zökkenőmentesen a rendszer.

Májustól megszigorították itthon a műszaki vizsgáztatást és az átállás egy időre lelassította a munkát. Rónavölgyi Endréné hétfőn azt mondta, hogy nem megfelelő számítógépes programot használnak a vizsgáztatáshoz, az lassú, nehézkes, az ügyfelek "vadásszák" a megfelelő állomásokat, és ez korrupcióra is lehetőséget adhat.

Garamhegyi Ábel válaszában azt mondta, hogy a vizsgáztatásokhoz kidolgozott új számítógépes program a közigazgatási alapelveknek és technikai feltételeknek egyaránt megfelel. A rendszer május óta biztonságosabb lett, az adatok gyorsabban visszakereshetőek, és vizsgáztatási kapacitás mostanra visszaállt a régi szintre. A Nemzeti Közlekedési Hatóság körülbelül 600 külső partnerrel dolgozik, ezeknél egy átlagos autót 3-5 napon belül le lehet vizsgáztatni. Legfeljebb 1 hetet kell várni például a nemzetközi forgalomban használt teherautóknál vagy a taxiknál. A jogszabályok felülvizsgálatát ezért nem tervezik - tette hozzá.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását