2024. május 14. - Bonifác

Rasszista a külügyminiszter?

Cigányellenes etnikai diszkrimináció vádjával bepanaszolták a román külügyminisztert a román országos diszkriminációellenes hivatalnál, adta hírül kedden a Realitatea román hírtelevízió.
2007. november 13. kedd 11:21 - Hírextra
Az ügy háttere az, hogy október 31-én Rómában egy román állampolgár kirabolt és bántalmazott egy 47 éves olasz nőt, aki pár nap múlva belehalt sérüléseibe. A gyanúsított roma férfi csak a rablást ismerte el, a gyilkosságot nem. A román külügyminiszter ezt követően úgy nyilatkozott, hogy az ilyen bűnözőket az egyiptomi sivatagba kellene deportálni, munkatáborba.

Cioroianu három nap elteltével elnézést kért nyilatkozatáért, de kilenc véleményformáló civil szervezet és több ellenzéki politikus is lemondásra szólította fel. Csatlakozott a lemondást követelőkhöz a náciüldöző Wiesenthal Központ, kiemelve, hogy a miniszter ötlete a zsidók II. világháborús deportálására emlékeztet.

A román külügyminisztert és a roma szervezetet csütörtökön, a közös magyar-román kormányülést követően hallgatja meg a diszkriminációs esetek kivizsgálását végző intézmény.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását