2024. április 24. - György

Figyelmeztették a képviselőt

Az MSZP országos etikai bizottsága figyelmeztetésben részesítette Dobolyi Alexandrát, a párt európai parlamenti (EP)képviselőjét, mivel végzettségével kapcsolatos nyilatkozatai nem voltak pontosak - tudta meg az MTI kedden.
2007. november 13. kedd 17:19 - Hírextra

Az etikai bizottság azután döntött így, hogy megkeresés érkezett a testülethez, vizsgálják ki a politikus életrajzi adataival kapcsolatos pontatlanságokat. A képviselő figyelmeztetéséről a Hírszerző internetes portál is beszámolt.

A hvg.hu június végén azt írta, hogy Dobolyi Alexandra hivatalos önéletrajzaiban és interjúiban "szinte követhetetlenül kavarognak az időpontok és események" iskolai végzettségét illetően. A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy a képviselő saját honlapján doktorként szerepel.

Dobolyi Alexandra akkor az MTI-nek azt mondta, hogy a különböző internetes honlapokon szereplő életrajzi adatai nem pontosak, ezért pontosítani fogja őket. Felhívta a figyelmet arra, hogy hivatalos életrajzában nem szerepel doktori cím, csak a PhD-tanulmányok kezdetének időpontja.

Az etikai bizottság szombati ülésén döntött úgy, hogy figyelmeztetésben részesíti az EP-képviselőt. A testület döntését nagy többséggel hozta meg.

A megvádolt képviselő az ülésen bemutatta a bizonyítványait, amelyek megegyeztek az életrajzában feltüntetett adatokkal. Az etikai bizottság azért részesítette figyelmeztetésben Dobolyi Alexandrát, mert életrajzi adataival kapcsolatban nem pontosan nyilatkozott több lapnak.

A figyelmeztetés nem jár következményekkel.

Az MSZP honlapján olvasható pártalapszabály szerint etikai vétséget követ el az a párttag, aki olyan, a közvéleményben visszatetszést kiváltó magánéleti vagy közéleti cselekményt követ el, amely a párt hitelét rontja, illetve aki a párt erkölcsi normáit és elveit sértő magatartást tanúsít.

Etikai vétség miatt alkalmazható büntetések: figyelmeztetés és megrovás.

Simon Gábort, az etikai bizottság elnökét az MTI-nek nem sikerült elérnie.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását