2024. április 28. - Valéria

3 éve gyilkolt, most került kézre

Az Interpol segítségével Hollandiából hozták haza november 9-én azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható, hogy egy társával 2005 novemberében lakásában agyonverte V. László debreceni lakost - közölte Kovács László rendőr alezredes kedden Debrecenben
2007. november 13. kedd 16:44 - Hírextra

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának alosztályvezetője emlékeztetett rá, hogy 2005 november 28-án tettek bejelentést a szomszédok, miszerint napok óta nem látták a házából kijönni V. Lászlót. A rendőrség az akkor 51 éves férfit összekötözve találta meg egy tetőtéri szobában holtan.

Miután az elhunyt vállalkozó hűtőgép-felújítással és más műszaki cikk forgalmazással foglalkozott, rengetegen megfordultak a lakásában, így rendkívül széleskörű nyomozást indított a rendőrség az elkövető felderítésére.

A nyomozásban ez év február 27-e jelentett áttörést, amikor T. Gyula Hollandiából hívta fel a rendőröket, bejelentve, hogy tudomása van a 2005-ben Debrecenben elkövetett gyilkosságról.

A nyomozás során kiderült, hogy a bűncselekményhez köze lehet A. Anitának, aki korábban élettársa volt T. Gyulának, Hollandiában is együtt bűncselekményekből tartották fenn magukat, majd összevesztek és a nő elköltözött a férfitól. T. Gyula vélhetően bosszúból tett bejelentést a rendőrségen, s bár ez terhelő rá nézve is, elképzelhető, hogy így akart elégtételt venni a nőn - mondták el a rendőrök a sajtótájékoztatón.

A. Anitát április 16-án hozták haza az Interpol segítségével, aki azóta is előzetes letartóztatásban van.
T. Gyulát csak jóval később sikerült elfogni, őt november 9-én hozták haza, s azonnal megkezdte egy korábban rablásért kiszabott 3 év 4 hónap jogerős börtönbüntetését letölteni.

Kovács László hozzátette: kiderült, hogy a nő tudott a gyilkosságról, járt is az áldozat lakásában korábban, de a bűncselekményt T. Gyula nem vele, hanem egy K. Róbert nevű férfival követte el, aki ellen országos körözést adott ki a rendőrség.

Kiderült az is, hogy K. Róbert 2005 október 4-én szabadult egy 4 éves börtönbüntetésből, majd egy budapesti munkásszálláson T. Gyulával megismerkedve 2005 november 28-án elkövették a debreceni gyilkosságot.

K. Róbertre a börtönök ellenőrzésekor akadtak rá, kiderült ugyanis, hogy Kaposváron van előzetes letartóztatásban, ellene fegyveres postarablás miatt folytat eljárást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A debreceni gyilkosság ügyében a rendőrség immár az elkövetők ismeretében folytatja tovább a vizsgálatot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását