2024. június 22. - Paulina

Válságtanács az erőszak ellen

Válságtanácskozást tart hétfőn az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC), a rendőrség és a kormány a vasárnapi, halálos áldozatot követelő szurkolói rendbontások kapcsán.
2007. november 12. hétfő 12:30 - Hírextra

"November 11-e ismét egy fájdalmas és szomorú nap az olasz futball történetében" - mondta Giancarlo Abete, az FIGC elnöke.

Vasárnap a Lazio és a Juventus hívei egy autópálya-pihenőben összecsaptak egymással, az incidens során pedig egy rendőr tévedésből lelőtte a Lazio egyik drukkerét. A hír hallatán Olaszország-szerte zavargások törtek ki a stadionokban és a futballpályák környékén.

Biztonsági okokból elhalasztották az AS Roma-Cagliari és az Internazionale-Lazio mérkőzést, míg az Atalanta-Milan összecsapás a hetedik percben félbeszakadt. Este több százan megrohamozták a római Olimpiai Stadiont, valamint a szomszédjában lévő Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) székházát.

A tömeg betörte az épület ablakait, a bent tartózkodók - a biztonsági szolgálat alkalmazottai - pedig elbarikádozták magukat. Korábban az ultrák megtámadtak egy rendőrőrsöt is, autókat és autóbuszokat törtek össze. Az összecsapásoknak több sérültje van.

A klubok képviselőinek és az FIGC vezetőinek azon túl, hogy ki kell tűzniük az elmaradt meccsek időpontját, illetve dönteniük a félbeszakadt rangadó sorsáról, határozniuk kell, képesek-e folytatni a bajnokságot a közeljövőben. Mivel a hétvégén Európa-bajnoki selejtezőket rendeznek, az illetékesek kaptak egy kis időt.

A rendőrség és a kormány is értékeli a helyzetet, és megpróbál az FIGC elöljáróival egyeztetni a biztonságról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását