2024. április 20. - Tivadar

Északon a helyzet aggasztó

Fasiszta jelképekkel és fenyegető szöveggel firkálta össze ismeretlen tettes az egyik észak-szlovákiai falu, Raková egyes épületeit vasárnapra virradó éjszaka. Erről a Zsolnai Kerületi Rendőr-főkapitányság hétfőn tájékoztatta a szlovák sajtót és a Függetl
2007. november 12. hétfő 19:12 - Hírextra

Azon kívül, hogy a helyi élelmiszerbolt falára, a buszmegállóra és egy közlekedési táblára barna festékkel horogkereszteket pingált, fordításban a következőket írta szlovákul: "Skinheads! Szlovákiát a szlovákoknak - ez csak a kezdet!", 'Nazi! Kiszucai dac 88, heil!" A rendőrség a nácizmus propagálása miatt eljárást indított, s ha elfogja a tettest, arra akár három év szabadságvesztés is várhat.

Nem tudni, a firkálás összefügg-e a cseh újfasiszták szombati prágai provokációjával. Tény azonban, hogy a jeleket és a szavakat vasárnapra virradó éjszaka festették fel Raková községben, amely a Csaca várost a cseh határral összekötő út mentén, Csehország közelében található. Tény az is, hogy Prágában több tucat szlovákiai újfasiszta volt jelen szombaton a cseh fővárosban.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását