2024. május 3. - Tímea, Irma

Fogadási csalás teniszben

Rafael Nadal, a spanyolok klasszis teniszezője védelmébe vette az orosz Nyikolaj Davigyenkót, akit azzal gyanúsítanak, hogy szándékosan veszítette el az egyik meccsét.
2007. november 11. vasárnap 12:40 - Hírextra

"Ha valakiről elterjed, hogy csal, utána már nagyítóval figyelik minden lépését" - nyilatkozta Nadal. "Párizsban például azt tette szóvá a mérkőzésvezető, hogy szándékosan szervál rosszul. Nekem viszont a sírással küszködve mondta: hát nem látják, hogy nem megy. Én is átéltem már hasonló helyzeteket egy-egy meccsemen. Nehéz ezt kívülről megítélni."

A férfi profi teniszezők szervezete, az ATP vizsgálatot indított Davigyenko ellen, aki Sopotban - a gyanú szerint nem véletlenül - sérülésre hivatkozva a harmadik szettben feladta az argentin Martin Vassallo Arguello elleni meccsét. Az elmúlt hónapokban egyre gyakrabban esik szó a teniszmaffiáról, több játékos számolt be megvesztegetési kísérletekről.

Szombaton az ATP kilenc hónapos eltiltással sújtotta az olasz Alessio Di Maurót, aki saját sportágának mérkőzéseire fogadott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását