2024. április 24. - György

Emlékparkot avattak

A csipkéjéről ismert Győr-Moson-Sopron megyei Hövej község 750 éves; a jubileumot emlékpark- és emlékmű-avatással ünnepelte a 350 lakosú rábaközi település.
2007. november 10. szombat 20:43 - Hírextra

A falu közepén kialakított emlékparkot és az emlékművet helyi és környékbeli vállalkozók támogatásával hozták létre - mondta az MTI érdeklődésére Némethné István Erzsébet.

Az emlékmű környezetbe illő sziklakert, amelynek egyik kövén helyezték el a táblát az 1257-es évszámmal. Abban az évben említették ugyanis először a falut az írásos dokumentumok. A másik olvasható dátum azt jelzi, hogy a település a fennmaradt írásos emlékek szerint 750 éves ez évben.
A jubileumhoz kapcsolódva megnyitották a faluházat az egykori iskola épületében. A helyi iskola megszűnésével elnéptelenedett épületben rendezték be a közösségi teret, ahol a fiataloknak klubéletre nyílik lehetőségük.

A polgármester közlése szerint a höveji diákokat kistérségi busszal viszik a közeli Kapuvárra iskolába, az óvoda is bezárt, a kicsiket a szomszédos Kisfalud község gyermekintézményébe szállítja nap mint nap a falugondnoki busz.

A községvezető kitért arra, hogy a faluban élő családok mindennapjainak megkönnyítésére úgynevezett családi napközit hoztak létre ez év őszén. Ez az első ilyen intézmény a Dunántúlon önkormányzati működtetésben. A családi napköziben részben a két év alatti kisgyermekeket gondozzák, részben az iskolából hazaérkező diákok számára biztosítják az ebédet, majd a játék és a tanulás feltételeit a szülők hazaérkezéséig - mondta Némethné István Erzsébet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását