2024. április 29. - Péter

Átadják a díjakat

Plenáris üléssel zárul ma, a tudomány világnapján a Tudomány Világfóruma (World Science Forum - WSF) háromnapos rendezvénye Budapesten. A Parlamentben tartandó eseményen adják át az ENSZ nevelésügyi, tudományos és kulturális szervezete, az UNESCO tudomány
2007. november 10. szombat 09:44 - Hírextra

A világfórum zárónapján Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Werner Arber, Nobel-díjas tudós köszönti a résztvevőket, akik ezt követően összegzést hallhatnak a tanácskozás első két napján elhangzottakról.

A délutáni záróülésen adják át az UNESCO tudományos díjait. Felszólal Macuura Koicsiro, az ENSZ-szervezet főigazgatója, Sztavrosz Dimasz, az Európai Bizottság környezetvédelmi főbiztosa, Haszan bin Talal herceg, a jordán királyi család tagja, a Római Klub elnöke, valamint Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.

A tudomány világnapját magyar kezdeményezésre hirdették meg, megünnepléséről 2001 októberében határozott az UNESCO párizsi közgyűlése.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását