2024. április 29. - Péter

Gyógyszerkutatók kongresszusa

A klinikai gyógyszervizsgálatok időszerű kérdéseit tekintik át a szakemberek csütörtöktől Debrecenben, a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság 10., továbbképző kongresszusán - tájékoztatta az MTI-t a tanácskozás megnyitását megelőzően Kovác
2008. december 11. csütörtök 17:59 - Hírextra
Elmondása szerint a kongresszus félezer résztvevője egyebek között véleményt cserél a gyógyszervizsgálatok szabályozásával kapcsolatos kérdésekről is - tette hozzá a Debreceni Egyetem orvoscentruma I. számú belgyógyászati klinikájának tanszékvezetője.

Kovács Péter utalt arra, hogy az európai uniós országokban maximálisan 60 nap áll rendelkezésre egy-egy gyógyszervizsgálatra, de több országban ezt már 30 nap alatt elvégzik. A hazai gyógyszervizsgálatok gyorsítása érdekében a szabályozás egyszerűsítésére van szükség, amit kezdeményeznek is - tette hozzá a professzor.

Elmondta azt is, hogy a debreceni klinikai tanszéken az elmúlt években átlagosan 8-12 generikus gyógyszert vizsgáltak, az a szám az idén jelentősen bővült, 22-re emelkedett. Valamennyi generikum vizsgálatát külföldi megrendelésre végezték.

Kovács Péter tájékoztatott arról is, hogy a három napig tartó kongresszus egyik szekciójában részletesen ismertetik a debreceni Pharmapolis programot. A gyógyszerkutatási és -fejlesztési programot uniós forrásból együtt valósítja meg Debrecen városa, az egyetem és a vállalkozások.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását