2024. május 2. - Zsigmond

Vasútmodell kiállítás

Veresegyházának és környékének látnivalóit, természetesen életszerű, kicsinyített mását tekinthetik meg azok az érdeklődők, akik a hétvégén ellátogatnak a miskolci Ady Endre Művelődési Házba.
2007. november 9. péntek 15:46 - Hírextra

A borsodi megyeszékhely kulturális intézménye már nem először ad otthont különleges vasútmodell kiállításnak, amelyen minden alkalommal más-más vasútbarát és modellező klub anyagát ismerhetik meg. "Az idei kiállítás gerincét a veresegyházi Baranyai János Vasútbarát és Modellező Klub modulrendszere alkotja. A települést és területét hűen tükröző kicsinyített terepasztalok összes hossza mintegy 35 méternyi. A lakóházaktól a hidakig, minden életszerű" - ismertette a tárlat részleteit Tasnádi Gyula, főszervező.

Hozzátette: a hatalmas méret miatt, mint az életben is, több ember indítja a vonatokat, a terepasztal mellett négy segítőnek kell szorgoskodnia, hogy minden szerelvény zökkenőmentesen közlekedjen.
Természetesen idén is vannak úgynevezett játszóasztalok, hét - mintegy húsz négyzetméternyi - terepasztal várja azokat, akik szeretnek nosztalgiázni, játszani és kedvelik a vasúti közlekedési eszközöket.

Van csühös, dízel és villanymozdony, vasúti kocsik, tehervagonok, mindez persze kicsiben és a tárlat anyagában akad olyan kamion modell is, ami irányítás nélkül közlekedik - fűzte hozzá.

A vasárnapig tartó háromnapos kiállítás része az ingyenes szaktanácsadás, aki pedig beleszeret ezekbe a mini csodákba, egy-két modellből vásárolhat is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását