2024. április 26. - Ervin

17 év kormányainak mulasztásait pótolja a Gyurcsány-kabinet

Az MSZP legnagyobb, Szociáldemokrata Platformjának véleménye szerint a rendszerváltás utáni 17 év kormányainak mulasztásait pótolja a Gyurcsány-kabinet azzal, hogy végre megteremti a költségvetés egyensúlyát, és hozzálátott a feketegazdaság felszámolásáho
2007. november 9. péntek 15:50 - Hírextra

Az elmúlt években egyetlen eddigi kormány sem akadályozta meg a túlköltekezést, és nem tett lépéseket a feketegazdaság ellen - mondta a politikus, a szocialista párt országgyűlési képviselője. Hozzátette: egy alkalommal, a Horn-kormány idején, Bokros Lajos pénzügyminisztersége alatt történtek erre lépések, de nem vitték végig.

Vitányi Iván szerint ez az oka annak, hogy Magyarországon 1990 óta változatlan a nehezen-szegényen élők kétharmados aránya, és a társadalom többségének helyzetében nem következett be fordulat, a rendszerváltással adódott felemelkedési lehetőség ellenére sem.

Rámutatott: Magyarországon a feketegazdaság arányát a legóvatosabb becslések is 20 százalékosnak tartják, de - mint hangsúlyozta - inkább azokkal ért egyet, akik 30 százalék fölötti arányról beszélnek.

"Ha minden törvényes keretek között menne, nem kellene megszorítás, megváltozhatna a jobban és a nehezebben élők egyharmad-kétharmados aránya" - emelte ki.

A platformvezető úgy fogalmazott: " a Gyurcsány-kormány végre elindult a rendcsinálás útján, s először sikerül a költségvetés államháztartási egyensúlyát megteremteni 2008-ban". Hozzáfűzte, hogy a túlköltekezés megakadályozása után a fejlődést legjobban gátló második akadály, a feketegazdaság elleni küzdelem is megkezdődött, és ez, amennyiben meglesz hozzá a társadalom többségének támogatása, eredménnyel is végződhet a ciklus végéig - mondta Vitányi Iván nyíregyházán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását