2024. április 26. - Ervin

Horváth Ágnest szombaton felhívták

Nem gondolkodtam a lemondásomon - mondta egy kérdés kapcsán Horváth Ágnes egészségügyi miniszter keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Az április 30-ig hivatalban lévő liberális tárvezető elmondta: Gyurcsány Ferenc kormányfő szombaton felhívta telefonon, m
2008. április 1. kedd 17:00 - Hírextra
Hozzátette: kedden Kincses Gyula, a tárca államtitkára is beadta lemondását.

Horváth Ágnes elégedett az elmúlt egy évben végzett munkájával, azonban "jó lett volna, ha több szakmai támogatást kapunk" - mondta. Hozzátette: nem érzi úgy, hogy rendetlenség és káosz lenne az egészségügyi rendszerben, azonban egy nagy rendszer átalakítása nehézségekkel jár.
"Először pihenni fogok, utána meg munkát keresek, mint mindenki más" - vázolta fel a közeljövőt Horváth Ágnes.

Daróczi Dávid kormányszóvivő hétfőn jelentette be, hogy Horváth Ágnest április 30-ával menti fel egészségügyi miniszteri posztjáról a miniszterelnök.

A szóvivő közölte, a miniszterelnök azt kéri a kormánypártoktól, hogy április 30-ig állapodjanak meg az egészségügy átalakításának további tennivalóiról és a menetrendről is. Hozzátette, hogy Horváth Ágnes utódjáról a kormánypártok egyeztetnek majd.

Az SZDSZ a bejelentést követően közleményt adott ki. A liberális párt ebben azt írta: Gyurcsány Ferenc döntése, mellyel egyoldalúan, koalíciós egyeztetés nélkül meneszti a kormányprogramot végrehajtó Horváth Ágnes egészségügyi minisztert, az SZDSZ számára elfogadhatatlan.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását