2024. április 27. - Zita

Titkos diplomácia

Első látásra meglepő témában, a kétoldalú kapcsolatok helyett Budapest kérésére alapvetően az Egyesült Államok politikájáról, Moszkva és Washington viszonyáról tartottak magyar–orosz külügyminisztériumi egyeztetést - írta a pénteki Magyar Nemzet mos
2007. november 9. péntek 09:13 - Hírextra

Az október 18-i moszkvai megbeszélésen részt vett Székely Árpád nagykövet mellett a külügy Amerikával foglalkozó főosztályát vezető Bus Szilveszter. Megfigyelők szokatlannak tartják, hogy az éves munkaterv keretében Magyarország egy másik NATO-tagországról folytat megbeszélést Moszkvában, ráadásul – mint ellenzéki körökben tudni vélik – a téma magyar felvetésre, a nagykövet közbenjárásával került napirendre.

Az amerikai politikával foglalkozó konzultációk folytatását egyébként a magyar fél a jövőben célszerűnek tartja. Az is meglepő, hogy az orosz szemszögből logikus érveléstől az Egyesült Államok szövetségeseként Budapest nem határolódik el. Így az amerikai rakétavédelmi rendszer elemeinek közép-európai telepítése kapcsán sem hangoztatja azt a Washington érvelésével szemben megértő álláspontját, amelyet a védelmi miniszter kifejtett a szocialista pártok közelmúltbeli prágai tanácskozásán. Mint ismeretes, a magyar kormánypárt akkor elhatárolódott a telepítés ellen tiltakozóktól - írta a lap.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását