2024. április 29. - Péter

Stadionbezárás a gyalázó szurkolók miatt

Két hazai mérkőzést zárt kapuk mögött kell lejátszania az izraeli labdarúgó-bajnokságban éllovas Beitar Jerusalemnek, miután hívei meggyalázták a 12 éve meggyilkolt Jichák Rabin kormányfő emlékét.
2007. november 9. péntek 06:53 - Hírextra

A jobboldali irányultságú tábor vasárnap hangosan pfujolt, amikor a hangosbeszélő a Maccabi Haifa elleni meccs előtt felszólított mindenkit, hogy adózzon egy perc csenddel az 1995-ben elhunyt politikusnak.

A Beitar híveként ismert Ehud Olmert miniszterelnök elítélte a szurkolók magatartását, a klubvezetők pedig belenyugodtak az ítéletbe.

A jeruzsálemieket Izrael leggazdagabb egyesületeként tartják számon, amióta 2005-ben Arkagyij Gajdamak orosz milliárdos lett az új tulajdonos.

Jichák Rabint 1995. november 4-én Jigal Amir lőtte le egy tel-avivi békenagygyűlésen. Izraeli szélsőjobboldaliak szerint a gyilkosságot a belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét rendezte meg, hogy befeketítse őket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását