2021. december 9. - Natália

Nem kell nekik az atom

Az oroszok és amerikaiak többsége lemondana országa nukleáris arzenáljáról- derül ki egy pénteken nyilvánosságra hozott felmérésből. A 2848 ember megkérdezésével készített kutatás szerint a két ország lakosságának 68 százaléka az összes atomfegyvert betil
2007. november 9. péntek 08:25 - Hírextra
A WorldPublicOpinion.org internetes oldal és az amerikai Nemzetközi és Biztonsági Tudományok Központja által készített felmérés szerint az amerikaik 73, míg az oroszok 63 százaléka gondolja úgy, hogy az atomfegyverek összes fajtáját meg kéne semmisíteni az Atomsorompó-szerződés segítségével.

Az oroszok 66, az amerikaiak 79 százaléka szerint kormányuknak többet kellene tennie a probléma megoldásáért. A kutatás szerint Oroszországban a lakosság 65 százaléka, az Egyesült Államokban pedig 88 százaléka támogatja, hogy a nukleáris robbanófejek számát 2000 alá csökkentsék 2012-ig.

Az amerikaiak túlnyomó többsége, 92 százaléka szerint, az ENSZ-nek kell felügyelnie a leszerelést. Oroszországban a lakosság 65 százaléka bízná ezt a feladatot a világszervezetre - derül ki a kutatás eredményeiből.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását