2024. május 3. - Tímea, Irma

Káros vasúti sztrájk

Ellentmondásos nyilatkozatokkal bombázza a német sajtót hétfőn a mozdonyvezetők ágazati szakszervezete, a GDL. Manfred Schell a törpe-szakszervezet irányítója a Süddeutsche Zeitungnak arról beszélt, hogy ezen a héten még nem bénítják meg az NSZK tehervona
2007. november 5. hétfő 15:10 - Hírextra
Egyre csökken Németországban a lakosság körében a sztrájkkal fenyegetőző legkisebb vasutas érdekvédelmi szervezet, a GDL támogatottsága. Az ősszel már háromszor bénították meg az S-Bahn- és regionális közlekedést a 31 százalékos béremelést és jobb munkakörülményeket követelő mozdonyvezetők.

Mivel november elején a chemnitzi munkaügyi bíróság - korrigálva korábbi döntését - úgy határozott, hogy a GDL a távolsági és teherforgalomra is kiterjesztheti a sztrájkot, az újabb munkabeszüntetés már komoly nemzetgazdasági kárt fog okozni az Európai Unió legerősebb gazdasági hatalmának.

Wolfgang Tiefensee szövetségi közlekedési miniszter tárgyalásos megoldást sürget. A Deutsche Bahn AG makacsul ragaszkodik korábbi ajánlatához, vagyis hogy a vasutasok egyszeri 2 ezer eurós kifizetésben részesülnek, s bérük maximum 10 százalékkal emelkedhet. A GDL elutasítja az "alamizsnát".

Szakértők szerint a mozodonyvezetők újabb - immáron negyedik - sztrájkja napi 100-200 millió eurós kárt okozhat az NSZK-nak, ahol az áruszállítás 17 százaléka történik sínen. A környezetvédők pedig a megnövekedő autó- és kamionforgalom veszélyeit hangsúlyozzák.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását