2024. április 19. - Emma

Keresik az ország legöregebb tűzhelyét

Szombatig lehet leadni a jelentkezéseket Magyarország legrégebbi, még működő villanytűzhelyének címére. Az energiatakarékossági program keretében meghirdetett pályázaton értékes vásárlási utalványokat lehet nyerni.
2007. november 9. péntek 12:42 - Hírextra
A nevezési lapot a www.energiakalkulator.hu internetes oldalról lehet letölteni, ezt a háztartási gépgyártó- és forgalmazó vállalatokat képviselő CECED Magyarország Egyesülés címére kell beküldeni, ez megtalálható az internetes oldalon. Az eredményhirdetés várhatóan november 17-én lesz. Az első helyezett, azaz a legöregebb villanytűzhely tulajdonosa 200 ezer, a második helyezett 100 ezer, a harmadik helyezett pedig 50 ezer forintos vásárlási utalványt kap, amit egy műszaki áruházlánc üzleteiben vásárolhat le - mondta korábban Mészáros Fanni, a CECED Magyarország vezetője.

Az Energiatakarékossági Program 2006-ban indult az öreg hűtők versenyével, és 2007 tavaszán nagy sikerrel folytatódott a mosógépekkel. A program elindítói szerint évente akár 25 ezer forintot is meg lehet takarítani azzal, ha valaki korszerű, energiahatékony villanytűzhelyre cseréli az elavult készüléket. A szakemberek azt tanácsolják, vásárláskor a készüléken lévő "Energiacímkét" figyeljék a vevők, amelyből pontos képet kaphatnak az energiahatékonyságról, a sütési teljesítményről, vagy az áramfogyasztásról. A korszerű gépek ma már mind A, A+, vagy A+ + jelűek.

Jelenleg az Európai Unióban összesen több mint 188 millió 10 évnél idősebb háztartási készüléket használnak a családok. Magyarországon az arány 37 százalék, az egyik legmagasabb a 25 tagállam közül.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását