2024. április 20. - Tivadar

95 éves az MLSZ tiszteletbeli elnöke

Szombaton lesz 95 éves Barcs Sándor, a Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábbi alelnöke, a magyar szövetség (MLSZ) tiszteletbeli elnöke, volt FIFA-bíró, az MTI korábbi vezérigazgatója.
2007. november 9. péntek 12:36 - Hírextra

"A mai napig frissnek érzem magam, bár az tagadhatatlan, jobban örülnék neki, ha megállíthatnám az időt" - mondta Barcs az MTI-nek. "Sok mindennel foglalkozom, továbbra is nyomon követem elsősorban a külföldi futball eseményeit, rengeteg mérkőzést nézek a televízióban."
Barcs hozzátette: nem mindig elégedett azzal, amit lát.

"A játékvezetés semmit sem változott az elmúlt évtizedekben, a játékosok viselkedése viszont sokat romlott. Az én időmben elképzelhetetlen volt, hogy lökdössék a bírót vagy közvetlen közelről kiabáljanak vele. Engem egyetlen játékos sem érintett meg, legfeljebb, ha kezet fogtunk."
Az ünnepelt elmondta: nincs közvetlen, napi kapcsolata sem a nemzetközi, sem a hazai futball irányítóival, de ez nem zavarja.

"Nagyon jól érzem magam a jelenlegi helyzetemben, rengeteg időt töltök együtt a családommal, azokkal, akiket szeretek, többre már nem vágyom. Az nagyon jó lenne, ha valaki meg tudná állítani az időt, ez azonban sajnos nem lehetséges, más kívánságom nincs."

Barcs Sándor 1950-től 1980-ig az MTI vezérigazgatója volt, 1966-tól az UEFA alelnökeként, 1971-72-ben megbízott elnökeként tevékenykedett. Ő javasolta a Kupagyőztesek Európa Kupájának kiírását. A sportvezetőt 1972-ben a FIFA alelnökévé is megválasztották, ezt a tisztséget négy évig töltötte be. Az MLSZ elnöke volt 1950-től 1963-ig, 1990-óta tiszteletbeli elnöke a magyar szövetségnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását