2024. április 19. - Emma

Kamondi Zoltán filmjének olaszországi premierje

A római MedFilm elnevezésű filmfesztivál versenyprogramjában pénteken vetítik Kamondi Zoltán Dolina című alkotását - tájékoztatta a Magyar Filmunió az MTI-t.
2007. november 9. péntek 13:20 - Hírextra

"A Dolina olaszországi premierjén jelen lesz Kamondi Zoltán" - tudatta Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa. Hozzátette: a film főszerepét Adriano Giannini olasz színész alakítja.

A csütörtökön kezdődött, négy római moziban tartott nemzetközi filmszemle szervezői a rövidfilmes versenybe Kenyeres Bálint Before Dawn és Novák András Sziréna című művét is meghívták. A dokumentumfilmek között Csáki László és Pálfi Szabolcs Egerszalók című alkotása versenyez.
A Kalkuttában szombaton kezdődő fesztiválon és társrendezvényén összesen nyolc magyar játékfilmet mutatnak be; az egyik legnagyobb indiai filmművészeti seregszemlét immár 13. alkalommal rendezik meg.

"A Nandan, a nyugat-bengáli filmművészeti központ rendezvényére Bogdán Árpád, Herendi Gábor, Szilágyi Andor, Szász János, Szabó István és Sas Tamás legutóbbi játékfilmjei kaptak meghívást" - közölte a filmunió munkatársa.

A kalkuttai filmfesztiválhoz kapcsolódik november 10. és 18. között az "Új Mozi" Nemzetközi Fóruma elnevezésű rendezvény, amelyen 32 ország vesz részt. A fórumon Mispál Attila A fény ösvényei és Bagó Bertalan Vadászat angolokra című alkotásait mutatják be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását