2024. április 20. - Tivadar

Mehet Biblia Pekingbe

Kína illetékes minisztériumánál rémhírnek nevezték és egyben cáfolták azt az - európai sajtóban, illetve több egyesült államokbeli internetes médiaoldalon felbukkant - információt, mely szerint a kínai kormány megtiltaná a Biblia bevitelét az olimpiai fal
2007. november 8. csütörtök 14:20 - Hírextra
Liu Csien-csao (Liu Jianchao), a külügyminisztérium szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján felháborodva szögezte le, hogy alaptalan a - mások mellett a La Gazzetta dello Sport olasz napilap által is - közölt hír.

"Sem Kína vallási szervezetei, sem az olimpia szervezői nem hoztak, és nem is hozhattak olyan rendelkezést, melynek alapján ne lehetne bevinni a Bibliát az ötkarikás faluba" - szögezte le.
Liu emlékeztetett arra, hogy jelenleg is be lehet hozni az országba személyes használatra vallási kellékeket, s ez nem fog változni az olimpia idején sem.

A kínai kormány ellenőrzése alatt tartja ugyan a vallási tevékenységeket, ezzel együtt a jelentős számú buddhista, keresztény és muszlim közösségek tagjai járhatnak templomokba, illetve mecsetekbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását