2024. május 2. - Zsigmond

Kenny Chesney lett az év előadója

Kenny Chesney nyerte el az év előadójának díját a 41. alkalommal megrendezett countryzenei díjkiosztón. A műfajban komoly rangot jelentő trófeát csütörtökre virradóra adták át a műfaj fővárosának tekintett Nashville-ben.
2007. november 8. csütörtök 09:42 - Hírextra

A díjkiosztón a jól ismert countryénekesek futottak be kategóriagyőztesként. Az év előadója díj mellé a négyszeres jelölt Kenny Chesney Tim McGraw-val és Tracy Lawrence-szel együtt elnyerte az év zenei eseménye trófeát. Ez a dal 44 héten át szerepelt a countrylistákon.

Két díjnak örülhetett az American Idol korábbi nyertese, a csinos Carrie Underworld: akárcsak tavaly, most is ő lett az év countryénekesnője, és átvehette a legjobb kislemezért járó díjat Before He Cheats című daláért.

Az év férfiénekese Brad Paisley, szintén régi szereplője a műfajnak. Ő nyerte a műfaj legjobb videoklipjének díját is.

Az év albumát a szintén a veteránok között számon tartott George Strait készítette - az elismerést It Just Comes Natural című korongjáért vehette át.

Az év daláért - Give It Away - a nagyvilágban viszonylag kevésbé ismert Billy Andersont, Buddy Cannont és Jamey Johnsont tüntették ki. Az év énekegyüttese a sokszoros díjazott Rascal Flatts, a legjobb countryduó a Sugarland. Ez utóbbi mindenképpen meglepetés, hiszen a világszerte elismert, tizennégyszeres nyertes, az idén is jelölt Brooks and Dunn duót utasította maga mögé. Az év felfedezettje a 17 esztendős Taylor Swift, aki könnyek között köszönte az elismerést.

Az ABC televízió által közvetített gálán a műfaj legjobbjai adtak randevút egymásnak a közönség örömére. Kenny Chesney és Carrie Underworld mellett ott volt a Rascal Flatts, Allison Krauss és együttese, az Union Station, a Brooks and Dunn kettős, Keith Urban, Brad Paisley és Martina McBride. Nagy ováció fogadta az Eagles együttest is, amely How Long című dalát énekelte a több évtizedes hallgatás után a közelmúltban megjelent lemezéről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását