2024. április 19. - Emma

Nézzél mélyen a szemembe, tedd a kezed a farzsebembe

Nézz az emberek szemébe, mosolyogj rájuk, és máris vonzó vagy - állapították meg brit kutatók. Egyenes tekintettel és széles mosollyal könnyebb meggyőzni a környezetünket arról, hogy megfelelő partnerek vagyunk - erre a következtetésre jutottak két skócia
2007. november 8. csütörtök 12:46 - Hírextra
"Ha belépsz egy bárba, és az ellenkező nemhez tartozó egyik vonzó személy tudomást sem vesz rólad, vagy a bár túlsó végén lévő Brad Pittre mosolyog, feltehetően nem hívod meg egy pohár italra" - magyarázta Ben Jones, a tanulmány egyik szerzője, a Daily Telegraph brit lapnak.

"De ha belépsz, rád néz és felderül az arca, valószínűleg megteszed" - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy nárcisztikus jellemvonásról van szó. "Az emberek azokat vonzzák, akik őket vonzónak találják" - mutatott rá.

A kutatás szerint, amelybe 460 személyt - egyenlő számú férfit és nőt - vontak be, a résztvevők nagyobb vonzalmat éreztek azok iránt, akik egyenes tekintettel néztek rájuk, és vonzóbbnak találták a vidám arcokat a fintorgóknál.

Az arckifejezés hatása még az egyenes tekintetnél is nagyobb volt a két nem között a tanulmány szerint, amely rámutat: az egyenes tekintet mosoly nélkül nem részesül kedvező fogadtatásban. Ugyanakkor taszító, sőt libabőrt kiváltó érzés lehet, ha valakinek túl sokáig mosolyognak a szemébe - figyelmeztetett Ben Jones.

Clair Conway, a tanulmány egyik szerzője szerint "az emberek azokat az arcokat kedvelik, amelyek viszontkedvelik őket, és a vonzóerő nem csupán testi szépség kérdése".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását