2024. április 30. - Katalin, Kitti

Szükségállapot Grúziában

48 órás szükségállapotot hirdettek ki szerdán Grúzia fővárosában azután, hogy az ellenzéki tüntetők a biztonsági erők egységeivel csaptak össze. Zurab Nogaideli kormányfő azt mondta: a korlátozást akkor oldják föl, ha normalizálódik a helyzet.
2007. november 7. szerda 21:09 - Hírextra
Hozzátette: azért kellett szükségállapotot hirdetni Tbilisziben, mert a tüntetők államcsínyt akartak végrehajtani. A kormányfő bejelentése előtt nem sokkal a rendőrség gumilövedékekkel és könnygázzal oszlatta föl az ellenzéki tüntetést a fővárosban. Az ellenzéket támogató televízió adása pedig megszűnt, amikor a speciális alakulat egységei behatoltak a székházba.

Mihail Szaakasvili grúz elnök televíziós beszédében az orosz titkosszolgálatokat vádolta meg azzal, hogy a tüntetést megszervezték. A moszkvai külügyminisztérium visszautasította a vádakat és provokációnak nevezte azt. A tárca szerint a grúz elnök kijelentésével belpolitikai gondjairól akarja elterelni a figyelmet.

A nap folyamán több orosz diplomatát is kiutasítottak Grúziából. Tbiliszi egyúttal hazahívta moszkvai nagykövetét.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását