2024. április 19. - Emma

Kodály országa

A Kodály országa című országos rendezvénysorozat Miskolcon és Nyíregyházán folytatódik ezen a hétvégén. A program keretében bevásárlóközpontokban és forgalmas köztereken szólalnak meg a zeneszerző művei - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium(OKM
2007. november 7. szerda 18:41 - Hírextra
A Kodály Zoltán születésének 125. és halálának 40. évfordulója alkalmából meghirdetett jubileumi évben az OKM és a Balassi Intézet megbízásából, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége közreműködésével 2007 utolsó negyedévében tizenegy állomást érintő programsorozatot rendeznek, amely a nagyobb magyarországi városokban és egy határon túli helyszínen, Galántán, Kodály Zoltán gyermekéveinek színterén zajlik, helyi kórusok bevonásával - idézte fel az összegzésben a szaktárca.

A rendezvénysorozat célja, hogy Kodály életműve minél több emberhez eljusson, azokhoz is, akikhez hagyományos módon erre kevesebb az esély.

A felkeresett városok bevásárlóközpontjaiban, forgalmas közterein zajló rendezvényeken a felkért helyi kórusok tolmácsolásában több blokkban hangzanak el Kodály-kórusművek. Az érdeklődők a koncertek szüneteiben felvételről szóló Kodály-zeneműveket hallgathatnak, kivetítőn a zeneszerző életművét bemutató képeket, filmrészleteket nézhetnek meg. A helyszíneken a zeneszerző életútját és munkásságát bemutató szóróanyagot is szétosztanak.

A programsorozat október 13-án Kecskeméten, Kodály Zoltán szülővárosában kezdődött meg, majd Szolnokon, Sopronban, Győrben, a múlt hét végén pedig Pécsett és Szegeden léptek fel kórusok. Szombaton és vasárnap Nyíregyháza és Miskolc következik., majd Galánta és Székesfehérvár (november 17-18.) ad helyszínt a rendezvényeknek, amelyek sora december 1-jén Budapesten zárul.

A fellépő kórusok között az esemény utolsó állomásán, Budapesten háromnapos utat sorsolnak ki, a nyertesek Kodály Zoltán életútjának fontosabb állomásait kereshetik majd fel a Felvidéken.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását