2024. május 5. - Györgyi

Kiállítás metrókocsikban

A fővárosi metrókocsikban 10 fiatal Derkovits-díjas művész alkotásait mutatják be szerdától - tájékoztatta az Oktatási és Kulturális Minisztérium sajtóirodája az MTI-t szerdán. A metrókocsikban a kortárs magyar képzőművészetet kívánja népszerűsíteni a tá
2007. november 7. szerda 16:53 - Hírextra
A közlés szerint a MetróGaléria 2007 keretében Asztalos Zsolt, Uglár Csaba, Tibor Zsolt, Mécs Miklós, Borsos Róbert, Kerekes Gábor, Király Gábor, Fischer Judit, Vécsey Júlia és Király András alkotásait állítják ki.

"A tárca a Pécsi József-ösztöndíjasok fotói után a Derkovits-díjas fiatal képzőművészek műveit mutatja be a MetróGaléria 2007 kiállítás keretében. A minisztérium ebben a sajátos kommunikációs formában lát lehetőséget a magyar kultúra népszerűsítésére. A széleskörű társadalmi nyilvánosság elérésének ez a – budapesti metró területén megvalósítható – formája ígéretesnek látszik elsősorban abban, hogy az alkotói babérokra pályázó, legfiatalabb kortárs művésznemzedék legfrissebb műveivel találkozhassunk" - olvasható az OKM sajtóirodájának közleményében.

A fiatal alkotóművészeknek szóló Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíj a legrégebbi, több mint félévszázada működő támogatás. Célja, hogy segítse a tehetséges képzőművészek pályakezdését, művészi fejlődését.

Az ösztöndíjra minden 35. életévét még be nem töltött képzőművész pályázhat, aki már önálló művészi tevékenységet tud felmutatni. Az ösztöndíj időtartama 1 év, amely további két alkalommal megismételhető, tehát összesen 3 évig folyósítható. Évente 10 művész támogatható, az ösztöndíj bruttó összege havi 70 ezer forint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását