2024. április 29. - Péter

Orbán: Tilos a fizetésemelés

A Fidesz visszautasít minden olyan kormányzati kezdeményezést, amely közös gödörbe taszítaná a pártot a jelenleg hatalmon lévőkkel - mondta Orbán Viktor az ellenzéki párt oktatási érdekegyeztető tanácsán kedden, hozzátéve: nem fogadják el a képviselői fiz
2007. november 6. kedd 16:27 - Hírextra

A Fidesz elnöke fontosnak nevezte, hogy csak olyan döntéseket támogassanak a parlamentben, amely a következő kormány működésének erkölcsi alapjait nem aknázza alá.

A hatalmat gyakorlók nem kérhetik az emberektől, hogy elviseljék a reálbérek csökkenését, miközben a saját fizetésüket többszörösére emelnék - közölte a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: ha a kormányzati képviselők akarják, a saját fizetésüket emeljék fel, mert "nekik már úgyis mindegy", de az ellenzéki politikusok fizetését szigorúan tilos megemelni.
Daróczi Dávid kormányszóvivő közölte: silány dolog, és joggal háborítja fel az embereket, hogy egyes parlamenti képviselők mindent elkövetnek saját kiváltságaik fenntartása érdekében. Orbán Viktor ugyanis a politikusi mutyizást védi, amikor hazudik a képviselői fizetésekről - tette hozzá.

Emlékeztetett arra: Gyurcsány Ferenc valójában azt javasolta, hogy a parlamenti képviselők keresete ne nőjön, viszont legyen átlátható, ki milyen jogcímen mennyi pénzt visz haza. Megtiltaná továbbá, hogy a honatyák számla nélkül, kvázi zsebbe kapjanak pénzt, ezt a pénzt inkább legálissá tenné, amivel azonban el is kellene számolni - idézte fel Daróczi Dávid.

A kormányszóvivő megfogalmazása szerint Orbán Viktor parlamenti képviselőként pontosan érti ezt. Ezért nehéz magyarázatot találni arra, ha ennek ellenére is elutasítja, hogy a politikusok végre rendet tegyenek a saját házuk táján - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását