2024. május 3. - Tímea, Irma

Két kubai sérült is van

Két kubai sérültje is van a Bicskén vasárnap hajnalban tettlegességig fajuló szóváltásnak; az egyik menekültnek az orrcsontja, a másiknak az karja repedt meg - közölte az MTI-vel kedden a rendőrség. Bár a kubaiakat a történtek után megvizsgálta az orvos,
2007. november 6. kedd 14:08 - Hírextra

Hétfőn azonban fájdalomról panaszkodtak, s az ismételt vizsgálat során derült ki a sérülés - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes korábbi tájékoztatása szerint az összetűzésben három magyar férfi, - közülük kettő könnyű, egy pedig súlyos, de nem életveszélyes - szúrt, vágott sérüléseket szenvedett.
A sérültek száma most már ötre emelkedett.

Az ügyben még folyik a rendőrségi vizsgálat annak megállapítására, hogy a történtek idején kisebb-nagyobb mértékben ittas résztvevők közül, kinek, milyen szerepe volt - tette hozzá a szóvivő.

A kormány és az Egyesült Államok közötti megállapodás alapján a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) közreműködésével október 9-én a bicskei befogadó állomásra érkezett, s azóta menekült státust kapott kubai menekültek egy csoportja vasárnap hajnalban keveredett szóváltásba egy bicskei szórakozóhelyen.

A vita afféle kocsmai félreértés miatt robbant ki, majd a szórakozóhely előtt tettlegességig fajult.
A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) főigazgatójának tájékoztatása szerint a történtek "az eset kis súlyára való tekintettel", nem érintik a kubaiak menekülti státusát, de ugyanazzal a felelősséggel kell szembenézniük, mint a magyar állampolgároknak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását