2024. április 29. - Péter

Facchetti díj az iraki játékosnak

Giacinto Facchetti díjjal tüntették ki Junesz Mahmud Kalefet, az iraki labdarúgó-válogatott csapatkapitányát. A legendás olasz játékosról elnevezett kitüntetés az emberi értékek és a sportteljesítmény magasfokú elismerése.
2007. november 6. kedd 10:16 - Hírextra
A 24 éves Kalef szerezte a győztes találatot az Ázsia Kupa júliusi döntőjében, amelyen csapata 1-0 győzött Szaúd-Arábia ellen. Az irakiak történetük során először nyerték meg a kontinenstornát.
"Nemcsak a győzelemért játszunk, hanem azért is, hogy egyesítsük az iraki népet" - mondta a díj átvétele után Kalef.

Facchetti - aki tavaly szeptemberben hunyt el - csapatkapitánya volt az Internazionale legendás csapatának, amely az argentin Helenio Herrera által kidolgozott, catenaccióként elhíresült védekező taktikájával 1964-ben és 1965-ben megnyerte a Bajnokcsapatok Európa Kupáját és a Világkupát.

A hazájában óriási népszerűségnek örvendő klasszis 1961 és 1978 között 476 mérkőzésen lépett pályára a Serie A-ban, melyeken 75-ször volt eredményes, ezenkívül négyszer bajnoki címnek is részese volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását