2024. április 27. - Zita

A Fidesz aggályai

A Fidesz aggályosnak tartja Horváth Ágnes egészségügyi miniszter afganisztáni hivatalos útját, mert oda delegáltként a férjét vitte magával, viselkedésével pedig a katonák életét veszélyeztette. Ezt Csampa Zsolt az ellenzéki párt honvédelmi munkacsoportjá
2007. november 6. kedd 14:50 - Hírextra
A Fidesz arra szólítja fel Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, mondja el, milyen közfeladatot lát el, kinek a megbízására és milyen pénzből ment ki Afganisztánba a miniszter asszony férje.

Csampa Zsolt a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a Honvédelmi Minisztérium két helyet biztosított az egészségügyi tárcának az afganisztáni delegációban. Arra szólítja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy válaszolja meg, a második személy miért Horváth Ágnes férje volt. Választ várnak arra is, hogy a tárcavezető hozzátartozója kinek a megbízásából, milyen pénzen és milyen állami feladatot lát el ott, ahol szakértői munkára lenne szükség. Csampa Zsolt szerint a két érintett minisztérium korábban kiadott információiból gondolják, hogy a miniszter asszony férje közpénzen utazhatott ki Afganisztánba.

A Fidesz aggályosnak tartja azt is, hogy Horváth Ágnes olyan kiegészítőt - egy rózsaszín retikült - hordoz magánál a harctéri övezetben, amivel a katonák életét is veszélyezteti. Csampa Zsolt szerint ugyanis egy ilyen területen nem szabad az esetleges orvlövészek miatt feltűnő viseletet hordani. Másrészt Horváth Ágnes viselkedése azt mutatja, hogy fontos vezető személy és így felhívja az esetleges támadók figyelmét magára és a delegáció többi tagjára. Erről az afganisztáni látogatásról szóló híradásokból szerzett információkat az ellenzéki párt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását