2024. április 29. - Péter

VMSZ-vezetőkkel tárgyalt a Fidesz elnöke

Az európai toloncegyezmény is szóba került Orbán Viktor, a Fidesz és Pásztor István, a Vajdasági Magyarok Szövetsége elnökének hétfői megbeszélésén Budapesten. A tárgyaláson a politikusok úgy vélték, hogy az egyezmény elfogadása jelentősen átrajzolhatja a
2007. november 5. hétfő 18:27 - Hírextra
A megbeszélés utáni sajtótájékoztatón elhangzott: a toloncegyezmény nyomán, a Nyugat-Európából kiutasított szerbeket valószínűleg nem oda telepítik vissza, ahonnan kiutaztak, hanem Vajdasági területekre. Ennek, mint Pásztor István és Orbán Viktor egybehangzóan állította, az lehet a következménye, hogy jelentősen módosul a terület etnikai aránya.

Szerbia idén szeptemberben írta alá az Európai Unióval a toloncegyezményt, amelyben kötelezi magát, hogy a balkáni háborúk, vagyis a kilencvenes évek eleje óta illegálisan a nyugati országokban tartózkodó szerbeket visszafogadja.

A sajtótájékoztatón Pásztor István bejelentette, hogy a Fidesz hathatós közreműködésének köszönhetően is, a Vajdasági Magyarok Szövetségét felveszik az Európai Néppárt tagjainak sorába. Így a szervezet lesz, az RMDSZ után, a második határon túli magyar párt, amely tagjává válik az európai pártszövetségnek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását