2024. április 29. - Péter

Megvédték érdekeiket a leprások

Megnyerték a kilakoltatásuk elleni harcot a tajvani leprások, de a háború előtt létesült telephelyük egy részének feladására kényszerülnek - a magukat a betegek viskóihoz odaláncoló emberi jogi aktivisták tiltakozása ellenére.
2007. szeptember 12. szerda 21:39 - Hírextra

A leprások védelmében körülbelül száz aktivista csapott össze szerdán a rendőrséggel, de a tajpeji metrótársaság, amely szemet vetett a területre, végül birtokba vette a telepet, lezárta kapuját és hozzálátott az építési munkálatokhoz

A félelmes hírű betegségtől tartva először 73 éve kényszerítették a külvárosi Loseng (Losheng) szanatóriumba a leprásokat, akiket katonákkal őriztettek a japán uralom alatt. Negyven-ötven leprás mindmáig az otthonának tekinti a telepet, de egy korábbi tereprendezési terv alapján át kellett volna költözniük egy szomszédos toronyházba.

Végül Tajpej megye és a központi kormány megállapodást kötött: ennek értelmében 39 épületet mentenének meg, ez körülbelül a négyhektáros terület felét jelenti.

 "A lakók maguk dönthetnek arról, hogy maradnak vagy elköltöznek az épülettömbbe - jelentette ki Lin Tung-csang (Lin Tongchang), a megyei közlekedési osztály igazgatója. - Tekintettel leszünk azokra az emberekre, akikkel méltánytalanul bántak a múltban. Ők a megye lakosai. A legnagyobb tiszteletet kell megadnunk nekik."

Annak ellenére, hogy a lepra ma már gyógyítható betegség, az áldozatokat még gyakran kiközösítik a társadalomból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását