2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Egészséges ebédet a gyerekeknek!

A gyermekek egészséges táplálkozásának népszerűsítését szorgalmazva az egészséges konyhaművészet és élelmiszerek európai napját tartják november 8-án az Európai Bizottság szervezésében.
2007. november 5. hétfő 09:33 - Hírextra

A bizottság és a kontinens mintegy négyezer neves séfjének szövetsége, az úgynevezett Euro-Toques International (ETI) közös rendezvényén az ETI szakácsai mozgókonyhákat állítanak fel több EU-tagállam iskoláiban, illetve saját konyháikba invitálják a gyermekélelmezéssel foglalkozó szakembereket, hogy bemutassák, miként lehet minőségi alapanyagokból egyszerű, változatos és ízletes ételeket készíteni a gyerekek számára. Céljuk az is, hogy bebizonyítsák az érdeklődőknek, milyen fontos a családi és baráti kötelékek erősítése, illetve az elkészült ételek élvezete szempontjából a közös főzés és kóstolgatás élménye.

A neves európai szakácsokat tömörítő ETI 1986-ban alakult azzal a céllal, hogy hozzájáruljon az európai konyhaművészet gazdagságának és hagyományos értékeinek megőrzéséhez, a természetes és mindig az évszaknak megfelelő alapanyagok használatával segítve az ételek ízének és minőségének megőrzését. A szervezet szorosan együttműködik az egyes nemzeti szervezetekkel, illetve az európai intézményekkel az egészséges táplálkozás és életstílus általánossá tételét célzó programokban.

Az egészséges konyhaművészet napján, csütörtökön a brüsszeli Európai Iskola egyik intézményébe ellátogat az EU egészségügyi és fogyasztóvédelmi biztosa, Markosz Kiprianu is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását