2024. május 5. - Györgyi

A kínai csizmák kiütést okoznak

Súlyos ekcémát okozó, Kínában gyártott lábbelik ügyében vizsgálódnak a francia hatóságok. Eddig több nagyvárosból érkeztek vásárlói panaszok, és úgy tűnik, a fertőzést a csomagoláshoz használt penészedés-gátló szer okozza.
2008. november 6. csütörtök 07:37 - Hírextra
Szabályos harci riadót fújt az országos egészségügyi igazgatóság, miután egyszerre négy-öt város bőrgyógyásza is olyan páciensekről adott hírt, akik Kínából származó csizmák viselése után súlyos bőrpanaszokkal fordultak hozzájuk. Az egészségügyi hatóság azt kéri a kórházaktól, hogy minden gyanús mérgezési esetet azonnal jelentsenek.

Egy vásárló, akit a fertőzés miatt kórházban kezelnek, máris jelezte: beperli az általa néhány napja megvásárolt csizmák importőrét.

A pórul járt vevők eddigi beszámolóiból az derül ki, hogy a súlyos bőrgyulladást okozó lábbelik penészedés-gátló szerrel töltött kis tasakokat tartalmaztak. A Le Parisien napilap értesülése szerint eddig a Magyarországon fehérneműt és utcai ruhákat forgalmazó Etam cégcsoport érintett a leginkább az ügyben.

A jelenség miatt immár a gazdasági minisztériumhoz tartozó, verseny- és fogyasztóvédelmi hivatal is vizsgálódik, és arra keresik a választ, hogy van-e más olyan Kínából importált áru a francia piacon, amely ártalmas lehet az egészségre.

A csizmaügyet ugyanis a néhány hónapja kipattant fotel-botrány előzte meg. Kiderült ugyanis, hogy két lakberendezési áruház olyan, elvileg lazításra készült, szintén Kínában gyártott foteleket adott el, amelyek kiütésekkel járó erős viszketegséget okoztak használóiknak. Úgy tűnik, csomagolásukhoz ugyanazt a penészedés-gátló szert használták, mint a csizmáknál. Az eset miatt eddig mintegy négyszáz vásárló indított kártérítési pert.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. november 6. 22:28
A kínai csizmák kiütést okoznak - Tudom!! "Ő" beolvasta az előbb! ;-P
Selypítezve és ÖÖ nyökizve itt ott erősen...., ahogy szokta. :-P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását