2024. április 26. - Ervin

Balázs Mester visszatér

Draveczky Balázsnak, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum pár évvel ezelőtt váratlanul elhunyt, legendás igazgatójának emlékére alapították a róla elnevezett kitüntetést, szellemi örökségének ápolására. A pályázatot - immár harmadszor - ismét k
2007. november 5. hétfő 15:03 - Hírextra
Azok pályázhatnak jó eséllyel a díjra, akik a vendéglátásban vagy a cukrászatban, illetve más szakmákban jeleskednek és alapelvüknek érzik a magyar gasztronómia hagyományőrzését. Jelöltek lehetnek társulások, egyesületek, szakmai oktatók, gasztronómiai szakírók is.

A pályázat célja a hagyományos magyar konyhaművészet és vendéglátás még feltáratlan területeinek ápolása és bemutatása az utókor számára.

A 2004-ben alakult Balázs Mester Alapítvány kuratóriumának közleménye szerint a javaslatot írásban lehet eljuttatni a Petőfi Irodalmi Múzeumba, Maróti István részére, november 30-ig. A díjat 2008 február 3-án adják át.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását