2024. március 29. - Auguszta

Balhéba keverdtek a kubai menekültek

Tettlegességig fajult a szóváltás egy bicskei szórakozóhelyen az ottani menekülteket befogadó állomáson tartózkodó kubai menekültek egy csoportja és néhány helyi lakos között vasárnap hajnalban; az összetűzésben három magyar férfi szúrt, vágott sérüléseke
2007. november 4. vasárnap 17:20 - Hírextra

A sérülteket a Fejér Megyei Szent György Kórházban ápolják. Kettőjük sérülése könnyű, a harmadik férfi állapotáról még nincs információja a rendőrségnek. Az eset kapcsán senki nem került őrizetbe - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a rendőrség tolmács bevonásával vizsgálja a körülményeket, igyekszik kideríteni, mi volt az oka az összetűzésnek, illetve, hogy a történtek idején kisebb-nagyobb mértékben ittas résztvevők közül, kinek, milyen szerepe volt a szóváltásban, majd a tettlegességben.
A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szóvivője az MTI-nek elmondta: azon kubai menekültek egy csoportjáról van szó, akik október 9-én érkeztek Magyarországra illetve a bicskei menekülttáborba.

A mintegy két hétig tartó menekültügyi eljárás lefolytatását követően mind a huszonnyolcan megkapták a menekült státust, és munkavállalásuk illetve beilleszkedésük megkönnyítésére október 24-től intenzív nyelvtanfolyamon vesznek részt - tette hozzá Daragó Réka.

A szóvivőnek egyelőre nincs információja arról, hogy a vasárnap hajnali összetűzésben hányan vettek részt a huszonnyolc kubai közül. Az MTI nem hivatalos információja szerint hatan-heten voltak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását