2024. április 29. - Péter

Magyar siker az első fordulóban

A házigazda magyar csapat nyerte meg a Pestszentimrei Sportkastélyban zajló cselgáncs Szaszaki Kicsiszaburo Kupa első fordulóját a japán válogatott ellen.
2007. november 3. szombat 06:56 - Hírextra
A legkisebbeknél (60 kg) a junior vb-ezüstérmes Burján László öt percig tusakodott Koszuke Murajamával értékelhető akció nélkül, az első pár után tehát döntetlen volt az állás. Következett 66 kg-ban Ungvári Attila - a vb-harmadik Ungvári Miklós öccse - és Hirosi Jokogucsi, a kecskeméti tehetség az utolsó perc elején előbb jukót érően forgatta át riválisát, majd az akció folytatásaképpen látványos karfeszítéssel nyert (1-0). A 73 kg-osok között Madarász Attila akaszkodott össze Dajszuke Csibával, és már 3:35 percnél véget vetett a küzdelemnek, amikor lábfelszedésére ippont kapott (2-0). A két éve Bukarestben Világkupa-győztes ifj. Nagysolymosi Sándor egy perc elteltével jukóhátrányba került Sin Norikanéval szemben, ráadásul nemsokára intették is. Ellenfele vazarit érően eldobta, majd leszorította a magyart, így a vendégek 2-1-re szépítettek. Farkas Bálint sem bírt 90 kg-ban Sun Szajtóval: a jóval agilisabb japán előbb jukót kapott, majd 2:34-nél combdobással nyert (2-2).
A mezőny legnagyobb sztárja, az utoljára 2005-ben válogatott Kovács Antal (100 kg) a nála másfél évtizeddel fiatalabb Akinori Hongót kapta ellenfélül, aki néhány másodperc elteltével jukót dobott rajta, majd következő támadására kokát kapott. Utóbbi rövidesen kiegyenlítődött a japán intésével, majd 20 másodperccel a vége előtt az olimpiai és világbajnok "Atom Anti" brutális karfeszítéssel leckéztette meg riválisát (3-2). A párharc zárófelvonásában (+100 kg) Csizmadia Zoltán eredménytelenül küzdött Takeru Szatóval, így az első forduló 3-2-es hazai sikerrel zárult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását