2024. április 19. - Emma

Jegyellenőrzés a peronon

A budapesti és a főváros környéki vasútállomásokon keddtől szúrópróbaszerűen a peronokon is ellenőrzik a vonatjegyeket - hangzott el az RTL Klub szombati híradójában. A MÁV szerint erre azért van szükség, mert a bliccelők csak az elővárosi vonatokon évi h
2007. november 3. szombat 21:24 - Hírextra
Az agglomerációban utazók egy része a nem ellenőrzött retúrjegyeket gyakran többször is felhasználja, illetve a Budapest közigazgatási határán kívül élők egy része nem veszi meg a fővárosig tartó szakaszokon a menetjegyet - mondta Balogh-Fazekas Andrea, a MÁV Start ZRt. szóvivője.

Jövő héttől minden érintett vonaton legalább négy vagy hat kalauz dolgozik majd, de nem csak a vonatokon, hanem a peronon is ellenőrzik a jegyeket. Ez azt jelenti, hogy a felszálló utasok mellett a leszállókét is elkérik majd. Akinek nincs jegye, azt a peronon is megbüntetheti a kalauz.

Most még csak szúrópróbaszerűen ellenőriznek, de a cél az, hogy minden peronon legyen állandó ellenőr. A MÁV szerint a peronzár eredményes lehet a bliccelőkkel szemben. Egy éve ugyanis a Nyugati pályaudvaron bekerítették a peront, és azóta ezen az állomáson 130 millió forintos pluszbevétele lett a vasúttársaságnak. Legközelebb a Keleti pályaudvar peronjait kerítik majd be.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását