2024. május 3. - Tímea, Irma

Házasságkötés szabadon

A házasságkötések számának növekedését várják az orosz honatyák attól a törvénytervezettől, amely engedélyezné a lakosságnak, hogy az anyakönyvi hivatalon, a ZAGSZ-on kívül is kimondják egymásnak a boldogító igent.
2007. november 3. szombat 09:17 - Hírextra
A ZAGSZ nem túl népszerű intézmény az orosz lakosság körében: a tömeg, a várakozás, a ceremóniát megelőző bürokratikus huzavona igencsak alkalmas arra, hogy elrontsa a házasulandók kedvét. Ám ha frigyre kívánnak lépni, ezt jelenleg sehol máshol nem tehetik meg, mint a hivatal nem túl szívderítő falai között - olvasható a Novije Izvesztyija című orosz lap online kiadásában.

A törvénytervezet szerint, amelyet az orosz alsóház, az Állami Duma a közeljövőben vitat meg, Oroszhonban is engedélyeznék az oly sok országban bevált gyakorlatot, miszerint a frigyre lépők némi felárért bárhol, akár otthon is házasságot köthetnének. A honatyák reményei szerint ez a házasulási kedv növekedéséhez vezetne.

Nem ily optimisták az anyakönyvvezetők, mondván, hogy kevesen vannak, s így is túlterheltek, hiszen a házasságkötésen kívül az újszülöttek anyakönyvezése, s a halotti bizonyítványok kiadása is őket terheli. Javaslatuk szerint a ZAGSZ munkatársainak létszámát kell a többszörösére növelni, ellenkező esetben a házasulandóknak hosszas, több hónapos, vagy akár éves várakozásra kell számítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását