2024. április 29. - Péter

Gyilkos a bélyegen

Egy bűnöző megrendelésére olyan bélyeget készített a holland posta örökébe lépett TNT cég, amelyen Willem Holleeder, egy emberrablási ügyben elhíresült és jelenleg gyilkosság miatt bíróság előtt álló másik rab látható.
2007. november 2. péntek 09:56 - Hírextra

A TNT 2003 óta vezette be, hogy megfelelő összegért a megrendelő által kiválasztott fotóból készít olyan bélyeget, amely Hollandián belül használható postai küldemények bérmentesítésére.

Holleeder nevéhez fűződik Freddy Heineken holland sörgyáros 1983-as elrablása. De nem ez volt a férfi utolsó bűntette, mert jelenleg éppen egy később elkövetett gyilkosság miatt áll bíróság előtt.
A magánbélyeget egy másik gyilkos rendelte meg a TNT-től, ugyanis ugyanabban a börtönben raboskodik, mint híres társa. A bélyegképen Holleeder két másik társával együtt látható, amint éppen győzelmi jelet mutat kezével.

A TNT szóvivője a De Telegraaf című lap kérdésére válaszolva elismerte ugyan, hogy kínos az eset, de hozzáfűzte, hogy az illetékes bírálóbizottság nem talált kivetnivalót a felvételen. A bizottság csak azt vizsgálja, nincs-e a tervezett magánbélyegnek pornografikus tartalma, vagy nem ábrázol-e tiltott politikai jelképet, például horogkeresztet.

Maga Holleeder jelenleg egy ingatlanügynök meggyilkolása miatt áll bíróság előtt. A bűnöző - ügyvédje révén tett nyilatkozatában - közölte a lappal: örül annak, hogy képe bélyegen szerepel, "akárcsak a királynőé".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását