2024. július 13. - Jenő

Indul a Trafó fesztiválja

Képek ideje (Temps d'Images) címmel a színpadi és képi művészet kereszteződésével kísérletező műveket felvonultató fesztivált rendez a budapesti Trafó - Kortárs Művészetek Háza - közölte Falvai Györgyi sajtóreferens az MTI-vel.
2007. november 2. péntek 10:17 - Hírextra

A fesztivál (TDI) 2002-ben jött létre az ARTE kulturális televízió csatorna és a franciaországi Ferme du Buisson kortárs művészeti központ kezdeményezésére, s azóta tíz országra kiterjedő európai hálózattá nőtt. A budapesti Trafó harmadik alkalommal hirdette meg a programsorozatot - idézte fel a sajtóreferens.

Közlése szerint a program merít a képzőművészet, a videó- és a digitális technikák eredményeiből. Az események műfaja is eltérő: színház, tánc, opera, filmvetítés, installáció, koncert, kiállítás, térspecifikus események, cirkusz, ezek ötvözete, de minden bemutatónak szerves része a mozgókép.
A TDI fesztivál az Európai Bizottság támogatásával valósul meg. A budapesti programsorozat főbb eseményei november 9. és 24. között zajlanak, a filmvetítések azonban már november 5-én, hétfőn elindulnak.

A programban helyet kapott más produkciók mellett Frenák Pál: INSTINCT - Soha, vagy... című koreográfiája, a Maria Dolores című belga színházi előadás, opera-musical és "misztériumjátékfilm", valamint a berlini Zeitkratzer koncertje. A Művész moziban táncfilmeket vetítenek, de az érdeklődők láthatják a Trois soeurs című operafilmet is, amelynek zeneszerzője Eötvös Péter.

A MU Színház, a Flórián Műhely és a SÍN Kulturális Központ munkabemutatók helyszíne lesz: ezek keretében a fiatal szakmabeliek lehetőséget kapnak tapasztalatszerzésre, egy meghatározott idejű, konkrét térben zajló, adott költségvetésű előadás létrehozására, és annak közönség előtti megmérettetésére.

Ezúttal négy munkabemutatót láthat majd a közönség: Ernst Süss, Kollár-Klemencz László (Kistehén Tánczenekar), az ausztrál Julia Orlando Adzuki és Magyar Gergő (Medence Csoport) előadás-kezdeményeit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását