2024. április 28. - Valéria

Nem tagozódunk be

A májusban végzett, de október végén publikált országos felmérés szerint a megkérdezettek háromnegyede, 76 százaléka nem rendelkezik egyik szervezetben sem tagsággal, nem vesz részt szervezetek munkájában, nem aktivista és nem támogató, míg 17 százalékuk
2007. november 1. csütörtök 12:48 - Hírextra
A kutatás azt is megmutatta, hogy azok között, akik nem tagjai egy szervezetnek vagy csoportnak sem, magasabb arányban vannak a nők, az idősek, az alapfokú végzettségűek, a nyugdíjasok, az inaktívak, a legalacsonyabb egyéni jövedelemmel rendelkezők és a bizonytalan pártszavazók is.

Az aktívabbak - azaz akik legalább két szervezethez is kötődnek - körében magasabb arányban találunk férfiakat, diplomásokat, középkorúakat és munkaerő-piaci státuszukat tekintve aktívakat. A Nyugat-Dunántúlon élők között az átlagosnál magasabb azok aránya, akik több tagsággal rendelkeznek, mint más régió lakosai esetében. A legmagasabb egyéni jövedelemmel rendelkezők is aktívabbak ilyen téren, tehát több szervezetben, egyesületben, csoportban is részt vesznek. Ugyanez jellemző a budapesti lakosokra, a Fidesz szavazóira és az egyház tanításait követőkre.

A kutatás szerint a legnagyobb arányban - 7-7 százalék - szakszervezetekbe, illetve vallási közösségbe tartoznak az emberek, ezt követik 5 százalékkal a sport és társasági klubok.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását