2024. április 27. - Zita

Emberkereskedelem és terrorizmus

A rendőrséget világszerte érintő kérdésekről tárgyalnak a jövő héten Marrakeshben a világ rendőri felsővezetői az Interpol következő, 76. közgyűlésén. Olyan témákról lesz szó, mint az emberkereskedelem és a terrorizmus.
2007. november 1. csütörtök 12:54 - Hírextra
A négy napos közgyűlést Marokkóban, Marrakeshben rendezik meg. A magyar Rendőrséget Szabdfi Árpád, az országos főkapitány helyettese és Dani Zoltán ezredes, a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ vezetője képviseli majd.

Az Interpol 76. közgyűlése hétfőtől csütörtökig tart, s a fő téma, hogy mit tehet a rendőrség a világon mindenütt kiemelt problémát jelentő bűncselekmény-típusok ellen. Ilyen az emberkereskedelem, és a terrorizmus. A másik fontos téma az Interpol úgynevezett Vico Műveletével kapcsolatos. A Vico a pedofilok elleni harcra kialakított terv. A rendőrségek vezetői arról tárgyalnak, milyen módon lehet a felnőtt lakosságtól több segítséget kérni a gyerekek elleni szexuális támadások elkövetőinek azonosításában és felkutatásában.

A küldöttségek ezek mellett naprakész információkat kapnak az Interpol más nemzetközi szervezetekkel - így az ENSZ-szel, a Doppingellenes Világügynökséggel, valamint az Eltűnt Személyek Nemzetközi Bizottságával - való együttműködéseivel kapcsolatban - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság Szóvivői irodája.

Magyarország rendőrségét az országos főkapitány helyettese, Szabadfi Árpád és Dani Zoltán, az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ vezetője képviselik majd.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását