2024. május 3. - Tímea, Irma

Mátyás Rulez

A 2008-as Reneszánsz Évhez kapcsolódva "Mátyás Rulez" címmel írtak ki rajzfilmpályázatot. A gyermekek és felnőttek pályamunkáit december 10-ig várják a szervezők - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a pályázatot kiírók nevében az "Egyszervolt" Alapít
2007. november 1. csütörtök 12:33 - Hírextra
Negyedik alkalommal hirdeti meg közös rajzfilmpályázatát az "Egyszervolt" - a Magyar Gyermekkultúráért Alapítvány, a Designshop.hu és a Trans-Europe Kft. Ezúttal olyan alkotásokat várnak, amelyek az 550 éve megkoronázott Mátyás király alakját keltik életre számítógépes animáció segítségével.

A kiírás szerint olyan rajzfilmekkel indulhatnak a pályázók, amelyek megmutatják, hogy mi történik akkor, ha Mátyás lelép az ezresről és hirtelen köztünk találja magát. Arra a kérdésre is választ adhatnak, hogy mi lenne, ha a XV. századi Budán ébrednének fel egyik reggel. A rajzfilmpáyázaton Mátyás királyról szóló mesék feldolgozásaival is lehet indulni.

A szervezők külön díjazzák a 12 év alatti gyerekeket, akik még felnőtt segítségre szorulnak, a tiniket, akik már teljesen önállóan dolgoznak, valamint a felnőtteket. A százezer forintos fődíj mellett az életkor szerinti kategóriákban is számos díjat ítélnek oda.

A "Mátyás Rulez" pályázat részletes kiírása a www.egyszervolt.hu/matyas oldalon található. A pályaműveket a flash@egyszervolt.hu email címre várják a szervezők december 10-ig.

A nyertes alkotások január 22-től, a Magyar Kultúra napjától lesznek láthatók a www.egyszervolt.hu honlapon.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását