2024. május 3. - Tímea, Irma

Fokozott rendőri ellenőrzés

A rendőrség fokozottan ellenőrzi a fővárosi temetők környékét mindenszentek és halottak napján, eddig komolyabb bűncselekményről vagy balesetről nem érkezett jelentés - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel csütörtökön délben
2007. november 1. csütörtök 14:39 - Hírextra

Bálint Gabriella elmondta, nemcsak közlekedési, hanem bűnmegelőzési és közbiztonsági szempontból is indokoltnak tartják a temetők és környékük ellenőrzését. A rendőrség kiemelt figyelmet fordít egyebek mellett gépjárműfeltörések, valamint a zseb- és az úgynevezett "trükkös" lopások megelőzésére. Arra hívják fel a temetőlátogatók figyelmét, hogy értéktárgyaikat még akkor se hagyják őrizetlenül, ha csak a közeli csaphoz mennek vízért.

A rendőrség kéri továbbá, hogy a temetőkhöz tartók lehetőség szerint a tömegközlekedést vegyék igénybe, mert a sírkertek környéki parkolóhelyek már csütörtök kora délelőttre teljesen megteltek.
A város több pontján forgalomkorlátozásra kell számítani, így tilos megállni és várakozni november 5-én 8 óráig a X. kerületi Új köztemetőhöz vezető útvonalaknál.

Korlátozás lépett életbe november 5-én 8 óráig a XIX. kerületi Kispesti temetőhöz vezető útvonalon a Kassai utcában, a Kolozsvári utca és a Pozsonyi utca között a temetővel szembeni oldalon.

Nem lehet megállni és várakozni november 5-én 8 óráig a Budapest XXIII., Erzsébeti temetőhöz vezető útvonalakon. A tilalom vonatkozik a Budapest XII., Farkasréti temetőhöz vezető útvonalakon, a táblákkal jelzett szakaszokon.

A Fővinform tájékoztatása szerint jelentősen lelassult a forgalom a temetők környékén.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását