2024. március 29. - Auguszta

Új módszerrel osztják a pénzt

Az olasz labdarúgóklubok hosszas huzavona után megállapodtak a televíziós közvetítési jogokból befolyó összeg elosztásának - reményeik szerint a korábbiaknál igazságosabb - rendszerében.
2007. október 31. szerda 16:46 - Hírextra

Ennek megfelelően 2010-től a 900 milliós összbevételből 795 millió jár az élvonalbeli, 105 millió pedig a másodosztályú egyesületeknek.

A Serie A-ban érvényes elosztási szisztémát is újraszabályozták: a húsz klub három lépcsőben jut hozzá a pénzhez. Az összeg negyven százalékából egyenlő arányban részesülnek az érdekeltek, további harminc százalékot pedig úgy osztanak el, hogy figyelembe veszik az adott csapat regisztrált szurkolóinak számát és a mérkőzéseiknek otthont adó város lélekszámát. A fennmaradó harminc százalék az eredményesség alapján talál majd gazdára.

Az új rendszerre alapuló számítások szerint 2010-ben a Juventus jut majd a legtöbb pénzhez, 87,13 millió euróhoz, míg az Internazionale 79,72, az AC Milan pedig 77,82 milliót kap. Még a legszerényebben díjazott AC Siena számlájára is 21,48 millió kerül a tv-s pénzekből.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását