2024. április 28. - Valéria

Örömünnep Brazíliában

Népünnepélyek sorozatával üdvözölték Brazília-szerte a FIFA döntését, amellyel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága az egyedüli jelentkező dél-amerikai országnak ítélte a 2014-es világbajnokság rendezési jogát. A keddi zürichi bejelentés
2007. október 31. szerda 14:11 - Hírextra

A hírügynökségi beszámolók szerint különösen a majdani vb nyitó- és zárómérkőzésének otthont adó Rio de Janeiróban és Sao Paulóban kerekedett hatalmas fieszta a hírre, hogy 64 év után másodszor a sportág öt vb-címmel legeredményesebb országa láthatja vendégül a futball-csúcstalálkozó résztvevőit.

Rióban zászlókat és a válogatott megannyi gigantikus méretű mezét lobogtatva masíroztak fel és alá az emberek a turisztikailag legismertebb városrészekben, s különösképpen pompás látványt nyújtott a Maracana Stadion, a futballszentély, ahol az 1950-es, első brazíliai vb - igaz, a házigazdák szempontjából gyászos végű, merthogy a selecao Uruguay elleni 2-1-es vereségével zárult - döntőjét játszották. Sao Paulóban a Városi Színház felcicomázott épületét és a környező utcákat ellepte a nép, s a jelentések szerint vagy húszezer, a zöld-aranysárga nemzeti színeket viselő léggömböt engedtek útjára a zajos ünneplés keretében.

Az EFE több kiváló brazil edzőt is megszólaltatott, így Vanderlei Luxemburgót és Paulo Autorit, akik a FIFA-döntést egyként úgy értékelték, hogy az jótékonyan fog hatni az egész ország életére. Ugyanakkor az a figyelmeztetés is elhangzott, hogy amiért labdarúgó-világbajnokságot rendezhet Brazília, még nem szabad szemet hunyni a társadalmi nehézségek, a szociális gondok felett, amelyek az országot sújtják.

A jelen egyik legfényesebb brazil futballcsillaga, a Real Madridot erősítő Robinho mindenek előtt mérhetetlen boldogságáról beszélt a spanyol hírügynökségnek, megjegyezve egyúttal, hogy a hazai rendezésű vb-n válogatottjukon még nagyobb lesz majd a nyomás, a győzelmi kényszer, mint egyébként.

A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség paraguayi elnöke, Nicolás Leoz azt nyilatkozta, személy szerint meggyőződése, hogy Brazília meg fog tudni felelni a nagy feladatnak, már csak azért is, mert a vb-rendezés "egyesíti a kormányt és az ország népét". Leoz hozzátette, hogy a FIFA igenje hatalmas siker Brazília számára, amelynek kandidálását a teljes dél-amerikai labdarúgás támogatta.
José Luis Corbo, az uruguayi szövetség elnöke "igazságos és értelmes" FIFA-döntésről beszélt, és az európai szövetség, az UEFA francia első embere, a korábbi kitűnő játékos Michel Platini sem fukarkodott az elismerő szavakkal.

"Egy vb Brazíliában olyan, mint egy zarándoklat a futball Mekkájában, egy olyan országban, amely a legtöbbet adta a labdarúgásnak. Egy focista számára hatalmas dolog egy brazíliai világbajnokság" - lelkendezett Platini.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását