2024. április 27. - Zita

Exkluzív interjú a születésnapos olimpikonnal - HANGOSHÍR!

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sport-szakállamtitkársága - a hagyományoknak megfelelően - a hazai sportélet újabb húsz legendás egyéniségét köszöntötte, aki az elmúlt hetekben ünnepelte kerek évfordulós születésnapját.
2007. október 31. szerda 17:56 - Hírextra
Az olimpiai érmesek mellett a világ- és Európa-bajnokságokon dobogós helyezést elért kiválóságoknak, valamint a sportélet területén kiemelkedő tevékenységet folytató szakembereknek Elbert Gábor sportszakállamtitkár nyújtotta át Bajnai Gordon miniszter elismerő oklevelét és ajándékokkal is meglepte az ünnepelteket.

A Hold utcai székházban rendezett fogadáson jó hangulatban, kitűnő egészségnek örvendve fogadta a gratulációkat: Nedeczky László vívóedző (94 éves), Killik László kosárlabdaedző (80), Bogár Pál kosárlabdázó (80), Sermer György bokszbíró (75), Fördős László Vasas-vezető (75), Lantosné Ducza Anikó tornász (65), Szarka Zoltán labdarúgó (65), Mecser Lajos hosszútávfutó (65), Hetényi Antal cselgáncsozó (60), Nagysolymosi Sándor cselgáncsozó (50) és Szalma László távolugró (50). Nem tudott részt venni az ünnepségen Csernai Pál futballedző (75), Kellner Ferenc ökölvívó (75), Fazekas László labdarúgó (60), Szabó Gyula sportlövő (60), Kuzma Erzsébet tekéző (70), Gódorné Nagy Marianna kézilabdázó (50), Vadászné Gálhidi Zsuzsa röplabdázó (50), Gállos Éva kajakedző (65), Zsinka András középtávfutó (60).

A Pont FM Rádió SportPont műsora a 65 éves Szarka Zoltán labdarúgóval beszélgetett.

Pont FM: Boldog születésnapot kívánunk! Hogy van manapság?

Köszönöm, jól. Szerencsém volt, mert egész életemben a sport mellett tudtam dolgozni, mint labdarúgó, mint edző. Állandóan a sporttal foglalkoztam, ami azt jelenti, hogy jóformán mindig a friss levegőn voltam, mozogtam. A családi körülmények is kedveztek, hiszen azzal foglalkozhattam, amit szerettem, így megvolt a biztos háttér.

Pont FM: Ha eszébe jut az 1968-as olimpiai, nem érzi úgy, hogy a sportsikerek fiatalítják az embert?

Nagyon jó érzés visszagondolni, de megélni is nagyon felemelő dolog volt. Megmondom őszintén, hogy sokan nem tudják, hogy mi még itt vagyunk. Úgy érzem, már régóta mellőzve vagyunk. Nem tudom, hogy mi miatt. Én semmilyen pártnak nem voltam a tagja, nem voltam senkihez elkötelezve. Hogy mitől van ez a mellőzés, nem tudom.

Pont FM: Mit gondol, mikor juthat el oda a magyar labdarúgás megint, hogy akár olimpiát nyerjen?

Úgy érzem elég jó úton haladunk, sok a fiatal labdarúgónk. Még jobban kellene az utánpótlással foglalkozni, komolyabb szinten is. Nem kellene ennyi külföldi játékost hozni, inkább a hazai játékosoknak kell lehetőséget adni. Ha az elején nem is olyan szinten megy, de csak akkor tudunk előre lépni, ha komolyan bizonyíthatnak csapatokban is. Ne az legyen, hogy egy csapatban van öt, hat külföldi, a magyar játékos meg csak pár percre csereként kap lehetőséget. Változtatni kell, mert eredményt kell elérnünk, ha jók akarunk lenni.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását